Gap year of Tussenjaar

gap year australia

Van examenvoorbereiding voor je Cambridge certificaat en een Franse taalcursus in Parijs tot een Internationaal Studiejaar in de Verenigde Staten en een Working Holiday in Australië. Een tussenjaar, oftewel Gap Year, is niet alleen goed voor je eigen ontwikkeling en zelfstandigheid, het is ook een ervaring om nooit te vergeten! 

Een tussenjaar is een langere periode tussen twee opleidingen, tussen een opleiding en een baan of tussen twee banen. Waarbij je min of meer bewust kiest om niet direct van de een over te stappen op de ander. Het woord tussenjaar wordt meestal gebruikt voor een periode waarin je naar het buitenland vertrekt. Een tussenjaar is in het algemeen niet letterlijk een jaar maar kan variëren van een paar maanden tot een jaar

Lees meer op joho.org over een mogelijke invulling van jouw tussenjaar:

Uitgelicht

Working Holiday

  • Naast de klassieke working holiday landen Australië, Nieuw-Zeeland en Canada is het ook in diverse andere landen mogelijk om werken en reizen te combineren.
  • Afhankelijk van de vaardigheden die je inbrengt en het type werkt dat je wilt aannemen kan dit zowel betaald, vrijwillig of tegen kost en inwoning.
  • Denk bijvoorbeeld aan werk in ski resorts, boerderij werk of een gezin ondersteunen als au pair.

High School Year

  • Een semester of jaar aan een 'high school' (middelbare school) geeft jou de kans jezelf uit te dagen, nieuwe mensen te ontmoeten, een vreemde taal te leren en te groeien als persoon.
  • Het High School Year is een uitwisselingsjaar voor studenten tussen de 14 en 18 jaar.
  • Zo'n programma loopt meestal voor een schooljaar of een semester.
  • Je woont in het buitenland bij een gastgezin en gaat naar een openbare school.
  • Tijdens een uitwisselingsjaar ga je naar school met lokale scholieren, draai je mee in het dagelijks leven van je gastgezin en doe je leuke dingen met je nieuwe vrienden. Het programma verbreedt je horizon en geeft je eigenschappen en vaardigheden die in je latere studie en carrière zeker in je voordeel zullen werken. Je leert een andere taal vloeiend spreken en ervaart nieuwe dingen.
  • Ben je helemaal weg van beeldende kunst, dans of muziek? Of ben je juist een fanatieke basketbalspeler? Of ben je een echte natuurliefhebber? Er bestaan bij sommige JoHo partners mogelijkheden voor een thematisch studiejaar in het buitenland.

Wereldreis