Werken in het buitenland

worldactivity werken in het buitenland

Backpacken in Australië of Nieuw-Zeeland en onderweg extra reisgeld verdienen. Meehelpen op een boerderij in Noorwegen of Ierland of deze zomer werken met kinderen uit de Verenigde Staten op een summer camp. Een online TEFL-cursus waarmee je je certificaat haalt om Engelse les te geven in het buitenland. Of ga werken als au pair in een Amerikaans gastgezin!

Gebruik onderstaande links om de veel gebruikte opties voor werken in het buitenland te bekijken.

Uitgelicht (op joho.org)

Working Holiday

Meer opties per bestemming & per sector

Bestemmingen & Sectoren

Het vinden van betaald werk in het buitenland is vaak niet eenvoudig. Er bestaan grote verschillen per sector en bestemming als het gaat om de mogelijkheden om ter plekke werk te vinden. Indien je de lokale voertaal niet spreekt, is het vaak eenvoudiger om te starten met een stage of vrijwilligerswerk en jezelf zo klaar te stomen voor een betaalde baan in het buitenland. 

Werken in het buitenland per sector (joho.org):

Werken in het buitenland per regio (joho.org)

Uitgelichte mogelijkheden via JoHo Partners

Werken in Spanje

Liever werken als docent Engels in Spanje? Met een vierweekse TEFL-cursus in Spanje maak je veel kans op een betaalde baan en ben je in ieder geval verzekerd van een leuke een leerzame tijd in het prachtige Spanje.

Je voorbereiding bestaat uit het volgen en afronden van de 4-weekse TEFL-praktijkcursus in Málaga. De cursus is geaccrediteerd door het Trinity College London, een vooraanstaande, Britse examencommissie die wereldwijd erkend wordt door werkgevers. Er zijn zowel mogelijkheden voor Spaans-sprekers als voor mensen die geen Spaans spreken. Tijdens en na de cursus wordt je intensief begeleid bij het vinden van een baan. Door de begeleiding en contacten van de TEFL-school vinden vrijwel alle cursisten binnen 1 tot 2 weken na afronding van de cursus een baan.

Interesse? Lees hier meer

 

Working Holiday in Australië & Nieuw-Zeeland

Je profiteert van voordelig en flexibele retourtickets, je kunt een introductie voor vertrek volgen, wordt indien gewenst op weg geholpen bij aankomst (eerste overnachtingen, introductieprogramma, belasting, anderen ontmoeten), je kunt een beroep doen op het Backpackerscentrum (job offers, doorspreken van je cv, persoonlijk gesprek, vacatureborden), je kunt gebruik maken van de mail en emailservice, je profiteert van vele kortingen en hebt in diverse steden dagelijks gratis internet (meestal een half uur). Je werkzaamheden hangen af van wat jij wilt en kunt aanpakken, maar kunnen variëren van fruitplukken tot surfinstructeur, van kerstbomen bezorgen tot telemarketing en van schapen scheren tot barbediening op een cruiseschip.

Interesse? Lees hier meer

Working Holiday in de Verenigde Staten

Wil jij werken in de Verenigde Staten van Amerika? Dan heeft Stage-USA een uitdagend Work & Travel programma beschikbaar voor jou! Wil je meemaken hoe het is om als student een bijbaan te hebben in Amerika en echt te ervaren hoe het Amerikaanse leven in elkaar zit? Dan is het Work & Travel programma een mooie kans. Werken als life-guard, als ober in een bar of restaurant of werken in een kantoor, winkel, in een National Park, bij een verhuurbedrijf en nog veel meer.

Lees hier meer

Au Pair Amerika

Altijd al willen weten hoe het is om in een ander land te wonen? Word dan au pair in Amerika. Je woont een jaar in een gastgezin in ruil voor het verzorgen van de kinderen. Je maakt zo het alledaagse familieleven mee, maar je ziet ook al die legendarische plekken waar Amerika zo bekend om is, zoals New York of de Grand Canyon. Met de jarenlange ervaring ben je verzekerd van uitstekende begeleiding. Het gastgezin betaalt bovendien je ticket, zakgeld en een bijdrage voor cursuskosten.

Interesse? Lees hier meer