Taalcursussen diverse talen

meer talen

Naast taallessen Spaans en Engels is er nog een scala aan talen dat je in het buitenland kunt leren. Bekijk de mogelijkheden via de verschillende JoHo partners voor jouw ideale taalcurus in het buitenland

Frans leren

Frans is een officiële taal in 29 landen in Afrika, Amerika, Europa en Oceanië en is (na Engels en Spaans) de derde taal in de wereld. Ook in internationale kringen (diplomatieke dienst, Europese Gemeenschap, internationale organisaties) blijft het Frans belangrijk. In sommige aan Frankrijk grenzende landen (Zwitserland, België, Monaco, Luxemburg) is Frans een officiële taal en ook in West-Afrika wordt grotendeels Frans gesproken. In Noord-Afrika en in de rest van de wereld vind je ook nog veel oude koloniën van Frankrijk waar het Frans een niet onbelangrijke rol speelt.

Wil je verder komen dan 'je ne comprend pas', dan kun je veel hebben aan een cursus Frans in Frankrijk of Canada. Je kunt een cursus volgen als voorbereiding op een officieel examen of gewoon om je eigen talenkennis wat bij te schaven en samen met je medecursisten de natuur en cultuur van deze landen te leren kennen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Frankrijk

De meest voor de hand liggende plaats om Frans te leren is natuurlijk bij de uitvinders van de taal, in Frankrijk zelf. Je kunt de cursus volgen bij tien taalscholen door het hele land. Hier kun je bovendien ook ski-, kook en cultuurcursussen volgen. Voor leraren Frans is er de mogelijkheid om hun eigen taalvaardigheid bij te schaven en lesmethoden met andere leraren uit te wisselen.

Cursussen worden gegeven in Aix en Provence, Annecy, Antibes, Biarritz, Bordeaux, Lyon, Montpellier, Nice, Parijs en Rouen.

Canada

In het tweetalige Montréal kun je Frans leren te midden van de Franse en Engelse culturen die in de stad samenkomen. Je volgt de cursus in een grote en moderne taalschool in het centrum van de stad, waar je behalve een kortere cursus ook terecht kunt voor een heel Academisch jaar Franse les. Buiten de lessen om kun je genieten van de ongerepte natuur om de stad heen.

Portugees Leren

Tijdens een taalcursus Portugees kun je kennis maken met de prachtige cultuur en natuur van Brazilië of Portugal. Zo kun je genieten van de zon en het strand, meedoen aan het Braziliaanse carnaval of capoeira les nemen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Portugal

De taalcursussen in Portugal worden gegeven in de centra van hoofdstad Lissabon, in het historische en toeristische stadje Faro en havenstad Porto. De cursus Portugees kan gecombineerd worden met een surfcursus, filmavonden, kroegentochten en culturele activiteiten. Ook voor leraren Portugees heb je hier de mogelijkheid om je talenkennis bij te schaven en lesmethoden uit te wisselen met andere leraren.

Brazilië

Het indrukwekkende Amazonewoud, de swingende cultuur en de historische steden maken Brazilië een land dat je minstens één keer bezocht moet hebben. Behalve het strand, carnaval en natuurschoon kun je er ook Portugees leren. De cursussen worden gegeven in Sao Paolo, één van de grootste steden ter wereld, en vlakbij het strand in het kleinere Maceio. In de taalscholen kun je gebruik maken van gratis internet en zit je vlakbij de bezienswaardigheden van deze steden.

Italiaans leren

Wil je aan de slag in Italië voor een stage, vrijwilligerswerk of een betaalde baan, heb je in je werk veel te maken met Italiaanse organisaties of vind je Italiaans gewoon een mooie taal? Volg dan een taalcursus Italiaans in bijvoorbeeld Milaan, Venetië, Rome of een van de vele andere plaatsen.

De cursussen Italiaans worden gegeven in vijftien verschillende steden, van Sicilië tot aan de Alpen. Naast de cursus Italiaans kun je ook een wijn-, kunst-, cultuur-, en kookcursus volgen en zelfs een cursus om te leren meubels te restaureren. Verder kun je buiten de lessen om deelnemen aan sportactiviteiten en excursies om zo ook je medecursisten beter te leren kennen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om individuele les te krijgen terwijl je bij de leraar thuis woont.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Je kunt een cursus Italiaans volgen in één van de volgende steden: Alghero, Florence, Lignano, Milaan, Napels, Perugia, Pisa, Ravenna, Rome, Salerno, San Bartolomeo al Mare, San Giovanni, Siena, Taormina, Venetië en Viareggio.

Duits leren

Met Duitsland als onze grootste handelspartner, grote buurman en eeuwige rivaal blijft Duits een belangrijke taal voor Nederland. Genoeg reden dus om een cursus Duits in Duitsland of Oostenrijk te volgen. Bovendien krijg je hiermee de kans om kennis te maken met de natuur, cultuur en steden in deze twee landen en leer je andere cursisten van over de hele wereld kennen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Duitsland

In de centra van verschillende historische Duitse steden kun je een cursus Duits volgen ter verbetering van je niveau of om je voor te bereiden op een examen (bijvoorbeeld het TestDaF). Wanneer je de cursus wilt doen om Duits in je werk te kunnen gebruiken kun je ook kiezen voor een cursus commercieel Duits. Na de lessen kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een fietstocht door de stad, een excursie naar verschillende bedrijven of een kroegentocht.

Cursussen worden gegeven in Berlijn, Hamburg, Lindau, München, Münster en Regensburg.

Oostenrijk

Op de taalschool in Wenen kun je Duitse les combineren met les over de cultuur van Oostenrijk. De taalschool kijkt uit over de stad waar veel mogelijkheden zijn om naar de opera, een concert, discotheek, het theater of de bioscoop te gaan. Ook zijn er cursusmogelijkheden voor leraren die aan hun Duits en lesgeefmethoden willen werken en voor mensen die commercieel Duits willen leren.

Russisch leren

Rusland is een land vol tegenstellingen, prachtige bezienswaardigheden, architectuur en een

indrukwekkende geschiedenis. Je kunt taalcursussen Russisch in Moskou of Sint-Petersburg volgen.

Zowel in de politieke als in de culturele hoofdstad volg je lessen in een taalschool in het historische stadscentrum, die je dankzij de vele excursies met je medecursisten goed zult leren kennen. De taalcursus kun je combineren met een cursus Russische literatuur, cultuur of muziek. Je kunt ook een cursus Commercieel Russisch volgen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Tijdens de cursus kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Chinees leren

Beijing, de hoofdstad van China, is een dynamische stad met vele gezichten. Van traditioneel, klassiek tot hypermodern China, Beijing heeft het allemaal. Wil je kennis maken met deze fascinerende stad en de boeiende Chinese cultuur? Dan is Chinees leren in Beijing echt iets voor jou!

Beijing

Beijing is niet alleen de hoofdstad van China, het is ook het culturele en historische centrum van het land. Naast de taallessen zijn er veel extra activiteiten. Elke woensdag is er de gratis culturele presentatie. In het weekend worden interessante excursies georganiseerd. Ook is het mogelijk om workshops te volgen zoals taichi en kalligrafie. Op deze manier leer je niet alleen de Chinese taal en cultuur kennen, maar ontmoet je ook andere cursisten.

Om je goed op weg te helpen is er elke maandag voor de nieuwe cursisten een rondleiding door de omgeving van de school. Zo weet je direct waar je makkelijk kan pinnen, waar de leuke restaurantjes zijn en leer je direct al de andere nieuwe cursisten kennen!

Als cursist kun je verblijven in een hotel, studio of appartement (gedeeld of privé).

China Inside biedt naast taalcursussen ook tours, vrijwilligersprojecten en werk als Engels docent.

Japans leren

Met een taalcursus Japans leer je niet alleen een bijzondere taal maar maak je ook kennis met een bijzonder land.

In Tokio zal er een wereld voor je open gaan. De stadslichten schijnen, het leven op straat bruist en er heerst een constante energie. De school ligt centraal in één van de meest trendy wijken van Tokio. Op loopafstand vind je verschillende cafés, winkels en sushi bars. Vanaf de school loop je gemakkelijk naar het openbaar vervoer en heb je toegang tot verschillende fietspaden. Studenten die een Japanse taalcursus in Tokio volgen kunnen gebruik maken van een moderne campus waar je kunt genieten van lichte klaslokalen en een uitnodigende studenten-lounge. Daarnaast kun je als student speciale keuzevakken kiezen, zoals de Japanse cultuur, geschiedenis en film, zodat je makkelijker kunt integreren in de Japanse cultuur. Voor je het weet bestel je traditionele maaltijden, vraag je de weg en maak je Japanse vrienden in de hoofdstad waar Japan trots op is.

Tijdens je taalcursus in Japan verblijf je in een gastgezin of in de residentie van de taalschool.

Papiaments leren

Het kleine Curaçao wordt een stuk groter wanneer je Papiaments geleerd hebt. Hoewel je ook met Engels en Nederlands een heel eind komt is het Papiaments namelijk nog steeds de meest populaire taal op het eiland. Wanneer je deze taal spreekt zul je makkelijk contact leggen met de eilandbewoners en zo het maximale uit je verblijf halen.

Het Papiaments is een mix van Spaans en Afrikaanse talen die voor ruim 80% van de bevolking van Curaçao als eerste taal gesproken wordt. Op Bonaire en Curaçao wordt de taal Papiaments genoemd, op Aruba Papiamento.

Voor wie:

Iedereen die Papiaments wil leren spreken met alle bijkomende voordelen, ongeacht leeftijd of vooropleiding.

Voor studenten die stage lopen op Curaçao is het ook mogelijk de cursus Papiaments voor stagiairs te volgen. De cursussen worden gegeven in Willemstad.

Wereldstage biedt naast taalcursussen ook vrijwilligersprojecten en stages aan.

Tagalog leren

Tagalog is een Austronesische taal en wordt gesproken op de Filipijnen. Ongeveer 22 miljoen Filipino’s spreken Tagalog. Het Filipijns is ook weer op het Tagalog gebaseerd. De vertaling van Tagalog is: Rivierbewoner. In 1989 werd een koperen plaat met inscriptie gevonden in de buurt van Manilla. Hieruit blijkt dat Tagalog waarschijnlijk als sinds het jaar 900 bestaat.

Wanneer je de Filipijnen bezoekt en kennis maakt met de lokale bevolking, dan kan een cursus Tagalog goed van pas komen.

'Tagalog voor beginners' is een cursus voor iedereen die Tagalog wil leren spreken. Als vrijwilliger, stagiair of TEFL docent heb je veel aan deze starters-cursus.
Ondanks het feit dat veel mensen Engels spreken en begrijpen, is het makkelijker communiceren in het Tagalog als je samenwerkt met de lokale bevolking. Tagalog kunnen spreken wordt zeer aangeraden!

WorldActivity Philippines biedt deze Tagalog cursus aan. Je leert Tagalog spreken en begrijpen op een interactieve manier en er wordt veel geoefend. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de Filipijnse cultuur én de Filipino’s.

Je kunt ook individueel Tagalog lessen volgen. Het aantal uren per dag is flexibel.

Voordat je aan een Tagalog cursus begint, worden je verwachtingen en doelen besproken. In de cursus wordt er rekening gehouden met je persoonlijke voorkeuren.